Het Strijdplan

Als er 1 vraag is geweest die ik de afgelopen weken veel gehoord heb is dat wel “wat ga je precies doen dan?” Eerlijk? Ik heb geen idee. En aan de ene kant is dat (natuurlijk) doodeng, maar aan de andere kant is dat misschien ook wel een van de dingen waar ik me het meest op verheug. Door alleen maar een globale route in m’n hoofd te hebben houd ik ontzettend veel vrijheid over om van dag tot dag te doen waar ik op dat moment zin in heb. Als ik een keer mensen ontmoet die een tof plan hebben, en die vragen of ik zin heb om mee te gaan, dan kan dat. Als ik ergens uitgekeken ben dan kan ik door, en als ik me ergens ontzettend vermaak dan kan ik er wat langer blijven.

Ongeveer weet ik de route natuurlijk wel, maar precies wíl ik het niet eens weten. Het idee is om gaandeweg constant nieuwe mensen te ontmoeten, en dingen te zien/doen/meemaken met die mensen, en dan is het natuurlijk niet handig als ik al van dag tot dag besloten heb wat ik wanneer wil doen elke dag.

Enfin, een beetje houvast is natuurlijk niet verkeerd, dus vooralsnog is dit het globale plan:

 • 2 dagen de hoofdstad van Qatar (Doha) onveilig maken
 • Een kleine 4 weken door Thailand trekken (zie plaatje voor globale route)

Route_Thailand

 • Een dikke 2 weken door Cambodja trekken (natuurlijk Angkor Wat en de Killing fields bekijken)
 • In zo’n 3.5 week van Ho Chi Minh Stad naar Hanoi, langs de oostkust van Vietnam
 • En dan de laatste paar weken opmaken in Maleisië, waarna ik 19 juli vanuit Kuala Lumpur weer richting ons koude kikkerlandje ga.

3 Antwoorden op “Doei Cambodja!”

 1. Reiny Nijenhuis zegt: Beantwoorden

  Jammer dat het weer niet ‘ mee’zat., maar dat hoort er ook bij. Hopelijk tref je een zonnig Vietnam aan. Begrijpelijk dat af en toe eens graag alleen bent, je kunt dan heerlijk struinen door stad/dorp zonder uitleg of wat dan ook. Geloof graag dat de mensen daar hun ogen uitkijken als er zo’n lange hollander voorbij komt. Goeie overstap naar je volgende bestemming en pas goed op jezelf.

 2. Je kunt best wel even met dat meisje daar gaan praten

 3. Maar weer eens de hartelijke groeten van ons uit Ede
  Over regen gesproken : gisteren kon je hier zwemmen door de straten.
  Leuk om te lezen dat je zo’n geweldige tijd hebt.

Geef een reactie